Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MIEHISTÖ

Palokunnan hälytysosasto harjoittelee erikoistaitoja viikoittain.

Harjoitukset sisältävät ensiapua, savusukellusta, kemikaali-, öljy- ja vesivahinkojen torjuntaa, työturvallisuutta, vesisukellusta, eläinten pelastusta, korkeanpaikan työskentelyä, hälytysajoa tai vauriopuiden oikeaoppista kaatoa ja tietysti sammutusharjoituksia.

Hyvällä harjoittelulla onnettomuustilanteiden sammutus- ja pelastustoiminta voidaan suorittaa turvallisesti. Harjoitukset ovat monipuolisia ja niissä käytetään palo-ja pelastustoimen erikoiskalustoa.

Toiminta on myös muuta kuin operatiivista työtä.

Palokunnan hälytysosasto osallistuu valtakunnallisiin ja lähialueiden tapahtumiin.

Palokunta järjestävää myös omia juhlia ja tapahtumia, joihin palokunnan jäsenet ovat tervetulleita.

Hälytysosastolaiset toimivat myös palokuntanuorten kouluttajina. Siviiliammatin tuoma kokemus ja taidot ovat merkittävä lisäarvo palokuntanuorten ja hälytysosastolaisten kouluttamisessa.

 

NAISET

Naiset osallistuvat palokunnissa kaikkiin tehtäviin.

Palokuntanaiset toimivat hälytysosastoissa sekä parantavat kodin ja perheen turvallisuutta neuvonnan ja valistuksen keinoin. Koulutustaitoja tarvitaan niin palokunnan omien jäsenten kuin muidenkin tahojen ohjaamisessa. Palokuntanaiset tarjoavatkin turvallisuusneuvontaa ja -koulutusta esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja muiden järjestöjen kursseilla.

Perinteistä palokuntanaisten toimintaa on ollut ja on edelleen muonitus ja muu huoltotoiminta. Hälytysmuonitus on nopeaa ruoka- ja juomahuoltoa suurpaloissa, onnettomuuksissa ja etsinnöissä.

 

NUORISO

Palokunnan nuoriso-osastoissa järjestetään toimintaa 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Nuoriso-osasto kokoontuu yleensä vähintään kerran viikossa paloasemalle. Harjoitusiltoina opetellaan palomiestaitoja, esimerkiksi ensiapua, alkusammutusta, hälyttämistä ja paljon muita hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Paljon tehdään muutakin hauskaa, kuten harrastetaan urheilua ja käydään tutustumiskäynneillä.

Suosittuja toimintamuotoja ovat palokuntien väliset, alueelliset ja valtakunnalliset kilpailut palokaluston käsittelyssä, tietokilpailut ja liikuntakilpailut.

Palokuntanuorten kasvaessa he voivat osallistua palokunnan hälytysosaston toimintaan. Monet siirtyvätkin täysikäisyyden saavutettuaan hälytysosastoon ja siten myös hälytystoimintaan.

 

MIKÄLI KIINNOSTUIT NIIN TULE KÄYMÄÄN PALOASEMALLA HARJOITUSILTANA JA KATSOMAAN SYTTYYKÖ SINUSSA KIPINÄ PALOKUNTATOIMINTAAN.